Actief sedert 1998

NIEUWS...

diverse kinderen uit alle landen

Op deze pagina treft u de laatste nieuwtjes betreffende de activiteiten van en door FORCE. Raadpleeg regelmatig deze pagina voor nieuwtjes en speciale aanbiedingen.

Lees het verhaal van Fichal een Albino kind in Togo.

Tcha-Koriko Fichal is een jongentje geboren in 2012 in Sotoubou in Togo. Toen zijn vader bij zijn geboorte zag dat het een albino kind was, was hij erg ongelukkig.

De vader veroorzaakte een hoop problemen voor de moeder. Uiteindelijk werd zij het huis uit gestuurd omdat ze een albino kind had gekregen. Want dat brengt ongeluk voor het huis. In hun traditie is een albino kind een vloek voor de familie.

Een vrouw die een albino kind krijgt wordt verondersteld dit kind te doden of ergens ver weg in het woud achter te laten. Als ze het kind wil houden wordt ze uit de familie verstoten met haar kind. Ze worden gezien als heksen.

Dat is de reden dat de moeder van Fichal door haar echtgenoot, samen met haar kind, werd verbannen. Zij en haar baby leden veel omdat ze geen werk had en dus geen eten. Ze ging van huis tot huis om te bedelen of om huishoudelijk werk – zoals kleren wassen – te doen om in ieder geval wat eten voor haarzelf en haar kind te kunnen kopen. Tot haar geluk ontmoette ze een man die medelijden met haar had en met wie ze later trouwde. De kleine Fichal kreeg een nieuwe vader die van hem hield ondanks zijn albinisme.

Moeder en kind begonnen een nieuw leven in een nieuwe omgeving met een nieuwe familie. Het kon helaas niet duren. De nieuwe man van Fichal’s moeder stierf in februari 2017. Dus moeten Fichal en zijn moeder weer terug naar hun oude leven omdat de familie van de overleden man eigenlijk geen albino in hun huis wil. Het is volgens hun een slechte geest. Fichal en zijn moeder vragen zichzelf af wanneer ze ooit weer iemand ontmoeten die ze zal begrijpen en voor ze zal zorgen.

Dit is in het kort het verhaal van de kleine Fichal en zijn moeder. Het is een voorbeeld van wat er meestal gebeurt met een albino en zijn moeder.

FORCE en restaurant De Landbouw

Sinds december 2016 loopt in restaurant De Landbouw in Wassenaar een project voor FORCE. Voor ieder karaf leidingwater wordt een bijdrage van € 1,- gevraagd. Dit geld komt geheel ten goede aan FORCE die er in Afrika slechtziende Albino kinderen mee help.

Aan de karaf hangt een flyer waarop het doel van het project wordt uitgelegd en uiteraard de contact gegevens van FORCE staan. Dat werkt want er zijn al giften binnen gekomen van klanten van het restaurant. Een geweldig initiatief.

Op deze website zullen we regelmatig verslag wat er met het geld is gedaan. Naast dit project heeft het restaurant sinds 2015, Anass Mahamadou, een Albino jongen uit Togo geadopteerd.

Help Albino kinderen in Togo

FORCE werkt sinds enige tijd samen met LUMEN
(Ligue Universelle pour un Monde Exempt de toute discrimination Négative).

Lumen wil Albino kinderen helpen naar school te gaan. Albinisme komt ook in Togo redelijk veel voor, speciaal in het centrale gedeelte van het land rond de stad Sokodé.

Ook In Togo worden de Albino kinderen vaak in de steek gelaten. Ze bezoeken niet of nauwelijks scholen.
LUMEN wil in eerste instantie 60 kinderen onder haar hoede nemen. Dat kost veel geld. LUMEN zoekt sponsors voor deze kinderen.

Lees verder....

Help Albino kinderen in Kenia

FORCE werkt al een hele tijd samen met KACSU (Kenya Albino Child Support). KACSU helpt Albino kinderen naar school gaan. Deze kinderen hebben het ontzettend moeilijk in Afrika.

Lees verder....

Erkenning van American Library voor projecten FORCE in Vietnam

De American Library Association heeft tijdens het jaarcongres  een zgn. Presidential Citation for Innovative International Library Projects toegekend aan de projecten die FORCE de afgelopen 10 jaar in Vietnam heeft uitgevoerd.

Presidential Citation for Innovative International Library Projects Nguyen Thi Bac, de coördinator van al deze projecten en Matthijs Balfoort, directeur van Force hebben de citation in ontvangst genomen tijdens een plechtigheid in New Orleans.  De projecten in Vietnam, o.a. een mobiele bibliotheek voor visueel gehandicapten, studio’s voor het opnemen van gesproken boeken, training van meer dan 100 bibliothecarissen  en het opzetten van minibibliotheekjes bij tehuizen hebben een grote impact op het mogelijkheden van visueel gehandicapten in Vietnam om aan aangepaste informatie te komen.