Actief sedert 1998

FORCE...

diverse kinderen uit alle landen

FORCE streeft er naar het groeiend aantal blinden en slechtziende kinderen en volwassenen in de ontwikkelingslanden te voorzien van (school)boeken, kranten en tijdschriften in aangepaste vorm.

Dan kunnen ook zij karamba bonus lezen, leren en in hun levensonderhoud voorzien.
Dan kunnen ook zij keuzes maken in hun leven.
Alle casino promoties medewerkers zetten zich dagelijks in om bovenstaande opdracht te verwezenlijken.

Medewerkers (klik op naam voor het openen en sluiten van verdere informatie)

Matthijs Balfoort, directeur
Foto Matthijs Balfoort, directeur Force

Matthijs, Nederlander van geboorte, is de directeur van de stichting FORCE. Naast de algemene leiding van de stichting coördineert hij de projecten in Azië. Hij begon zijn carrière na een studie sociale geografie als leraar in het voortgezet onderwijs.

1972: project coördinator voor de Vereniging voor Openbaar Onderwijs.

1980: in dienst van het Nederlands Instituut voor Audiovisuele Media (NIAM) en later tevens bij de commerciële tak NIAMCO als commercieel directeur.

1989: directeur van de Studie en vakbibliotheek voor visueel en anderszins gehandicapten in Amsterdam.

1998: directeur van de stichting Vrienden van het Braille en Gesproken Boek. In die hoedanigheid heeft hij de stichting FORCE opgericht, waarvan hij directeur en secretaris van het bestuur is.

Laura Visser, projectassistent
Foto Laura VisserLaura werkt parttime als project assistente.

Na afronding van het voortgezet onderwijs heeft zij een jaar in Parijs doorgebracht om de taal en cultuur van dit land te leren kennen. Terug in Nederland doorliep ze met succes de internationale directiesecretaresse opleiding.

Na een werkperiode als directiesecretaresse bij Philips Data Systemen, besloot zij haar voorliefde voor het werken met mensen uit verschillende culturen meer inhoud te geven door het werken als grondstewardess bij de KLM op Schiphol.

In 1998 keerde zij terug naar haar voorkeur voor contacten met mensen uit verschillende culturen bij de stichting FORCE.

Nguyen Thi Bac

Bac is de oud directeur van General Sciences Bibliotheek in Ho Chi Minh City, Vietnam. Zij heeft – als directeur – nauw met FORCE samengewerkt om de informatievoorziening aan visueel gehandicapten van de grond te tillen. Na haar vertrek bij de bibliotheek heeft zij zich gevestigd als zelfstandig consultant voor bibliotheekzaken en deeltijd medewerker van FORCE voor Z.O. Azië.

Mary Kiptoo
Foto Mary Kiptoo

Mary is advocate in Nairobi, Kenia. Zij werd professioneel betrokken bij een van de projecten van Force. De samenwerking werd uitgebreid. Mary werkt nu parttime voor FORCE in het Oostelijk deel van Afrika en heeft daarnaast een eigen organisatie (KACSU) opgericht die zich richt op de hulp aan Albino kinderen in Afrika.

Amatus Montii

Amatus, gevestigd in Accra, Ghana heeft ook een deeltijd dienstverband met FORCE voor werkzaamheden in Ghana en aangrenzende landen. Hij is tevens medewerker slechtzienden van de Eyecare unit van het ministerie van gezondheid. .

Consultants
Bao VinhQuoc Consultant Digital Audio Systems
Patricia Guevara Projecten Latijns Amerika
Dipendra Manocha Projecten in India
David Crombie, project coördinator

David is sinds 1 oktober 2011 bij FORCE betrokken. Zijn voornaamste taken zijn de opbouw van strategische samenwerking, werken aan de methodiek en uitvoering van sociale innovatie voor ontwikkeling, betrokkenheid en duurzaamheid

David woont in Amsterdam en is al ongeveer 15 jaar betrokken bij eInclusion en eAcesibility op een Europees niveau door zijn werk bij Dedicon in Nederland en als coördinator van het EUAIN netwerk. Hij is in het bijzonder betrokken bij het toegankelijk maken van informatie en heeft daartoe nauw samengewerkt met Europese uitgevers in het kader van toegankelijkheid van materiaal voor visueel gehandicapten. Zijn wetenschappelijke belangstelling gaat naar creativiteit, ontwerp en innovatie. David heeft onlangs een pan-Europese studie over ondernemerschap in de culturele en creatieve industrie afgerond.

Fred van Stek, project coördinator
Foto Laura Visser.

Fred zet zich vanaf oktober 2011 in voor de stichting Force. Zijn prioriteit ligt in eerste instantie bij uitbreiding van het samenwerkingsnetwerk van Force en het opbouwen van een adequate financiering. In een aantal projecten zal Fred ook uitvoerend werken.

Fred woont in de regio Amsterdam en heeft een financieel economische HBO achtergrond. Op een kort dienstverband met de gemeente Amsterdam na in het begin van de jaren 80 heeft Fred gewerkt bij de openbare bibliotheek Amsterdam en de blindenbibliotheek in Amsterdam als boekhouder. Bij de oprichting van de Studie- en Vakbibliotheek voor visueel gehandicapten (SVB) in 1981 werd hij administrateur en later controller. Naast de directe verantwoordelijkheid voor de financiën hoorden ook personele zaken, algemene zaken en fondsenwerving tot zijn taken.
Sinds 2000 –toen de SVB opging in de stichting Dedicon- heeft Fred de rol van bestuurssecretaris gecombineerd met fondsenwerving.