Actief sedert 1998

STEUN ALBINO KINDEREN IN TOGO

 

albino kinderen

FORCE werkt samen met LUMEN
(Ligue Universelle pour un Monde Exempt de toute discrimination Négative).

FORCE en LUMEN hebben verschillende projecten voor Albino kinderen. Het doel van de projecten is deze kinderen te helpen een opleiding te volgen. Albinisme komt ook in Togo redelijk veel voor.
Discriminatie van Albino’s is, net als elders in Afrika, aan de orde van de dag. Een extra probleem waar deze kinderen mee te maken hebben is het feit dat ze slechtziend zijn. Daarom behoren deze kinderen ook tot de doelgroep van FORCE. Het volgen van onderwijs is daardoor nog moeilijker. Hulpmiddelen om die slechtziendheid te overkomen zijn niet aanwezig.

Togo is een klein land in West Afrika. De hoofdstad – Lomé – ligt aan de kust. De tweede stad van het land – Sokodé – ligt halverwege het land. De projecten voor de Albino’s zijn geconcentreerd langs de weg van Lomé naar Sokodé en dan voornamelijk in Atakpamé.

De kinderen verblijven thuis of bij verwanten en gaan lokaal naar school. Iedere maand worden de kinderen thuis of op school bezocht. Uiteraard om te controleren hoe het met ze gaat, maar ook om uitleg te geven aan leerkrachten, ouders, familieleden en omwonenden over het fenomeen Albinisme.

albino meisje

LUMEN EN FORCE willen gezamenlijk deze kinderen helpen door individuele sponsoring van kinderen en door de sponsoring van een groep ouders die zich georganiseerd heeft in een associatie Ca.S.AL.E.A.

Op de weg van Lomé naar Sokodé in Atakpamé en Anie hebben de ouders van Albino kinderen zelf het initiatief genomen. Ze hebben een Associatie opgericht en proberen steun te krijgen voor hun kinderen. Het liefst wil de associatie zelf inkomen verwerven  door b.v. het opzetten van een winkeltje. FORCE en Lumen helpen hierbij. De associatie volgt de kinderen in school en thuis en helpt waar het maar kan. Het ontbreekt de Associatie natuurlijk aan alles wat het leven van een Albino kind enigermate kan verbeteren. Bijvoorbeeld: zonnebrandcrème, hulpmiddelen om te lezen. Dit is een geweldig initiatief van deze ouders. Helaas komt het te weinig voor. Met de Associatie wordt overlegd wat er voor de bijdragen zal worden aangeschaft. 

Hoe kunt u helpen?
Er zijn twee manieren waarop u kunt helpen n.l.:

 1. Sponsor een kind Op deze website staan de foto’s van de kinderen waarvoor een sponsor wordt gezocht. Voor € 1,- per dag, gedurende één jaar, helpt u al een kind naar school gaan.
 2. Stort een bijdrage voor Ca.S.Al.E.A. Iedere bijdrage is welkom. De bijdrage helpt de kinderen die nog geen sponsor hebben.
Van uw bijdrage worden een aantal zaken betaald. Wat precies is deels afhankelijk van wat het kind nodig heeft.

Zaken zoals:
 1. Kleding . Gewone kleding, maar ook een schooluniform en schoenen
  (zonder uniform mag een kind niet naar school)
 2. Eten. De lunch tussen de middag bij voorbeeld
 3. Schoolgeld
 4. Zonnebrandcrème en lipbalsem
 5. Brillen
 6. Medische verzorging
 7. Administratie

albino jongen

Hoe gaat het in zijn werk?

U gaat naar de fotopagina en bekijkt de foto en informatie van de kinderen. Als u besluit er één of meer te sponsoren meldt u per mail aan bij FORCE onder vermelding van de naam en het nummer van het kind of namen en nummers van de kinderen. Vermeld ook of u met naam vermeld wilt worden als sponsor of dat u anoniem wenst te blijven. U krijgt dan een mail terug van FORCE met de acceptatie van uw aanvraag.

In de mail staat ook het banknummer vermeld waarheen u het geld kan sturen. Dat kan per maand , kwartaal of jaar vooruit gestort worden. U zult begrijpen dat de overeenkomst per jaar noodzakelijk is omdat er vaste kosten zijn, b.v. schoolgeld, die voor een heel jaar betaald moeten worden. Natuurlijk hopen de kinderen dat de sponsoring niet na één jaar stopt, maar gewoon doorloopt. Een schoolopleiding duurt nu eenmaal langer en het zou toch zonde zijn om te stoppen.

Maak uw bijdrage over naar FORCE onder vermelding TOGO Albino’s .
FORCE overlegt met de Associatie waar uw bijdrage voor gebruikt zal worden. U krijgt hier uiteraard een verslag van. Banknummer van FORCE: NL96 ABNA 0509 1355 36

Maak uw bijdrage over naar FORCE onder vermelding TOGO Albino’s.
FORCE overlegt met de Associatie waar uw bijdrage voor gebruikt zal worden.
U krijgt hier uiteraard een verslag van.

Banknummer van FORCE: NL96ABNA0509135536